Covid-19 Latvijā izplatās “strauji un nekontrolēti” – pārsniegta kritiskā 3% robeža

Ekrānuzņēmums no Facebook

Testi atklāj vēl 89 Covid-19 pacientus, pusei vēl nav zināms, kā inficēšanās notikusi, vēsta LTV Ziņas. Covid-19 Latvijā sāk izplatīties strauji, un piektdien sasniegta kritiskā 3% robeža, kuru pārsniedzot, var uzskatīt, ka slimība izplatās strauji un nekontrolēti.

Eksperiments, kas tika veikts šī gada maijā, parāda, cik ātri vīruss var izplatīties slēgtā telpā, ja tajā ienāk viena inficēta persona.

Eksperimentā simulēta atmosfēra atvērtā bufetes tipa restorānā vai ēstuvē uz kruīza kuģa. Projektā piedalījušies arī veselības speciālisti.

LTV Ziņu dienests atgādina, ka roku mazgāšana un higiēnas ievērošana ir viens no priekšnosacījumiem, lai mazinātu Covid-19 izplatību.

Covid-19 Latvijā sāk izplatīties strauji, un šodien sasniegta kritiskā 3% robeža, kuru pārsniedzot, var uzskatīt, ka slimība izplatās strauji un nekontrolēti. Latvijā 3% no visiem pagājušajā diennaktī testētajiem cilvēkiem izrādījušies Covid-19 pozitīvi. Turklāt jau otro dienu jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pārsniedz simtu.

Pievienot komentāru